Northern Kingdom

Nystartat Power Metal band med medlemmar som har långvarig erfarenhet av att hantera sina instrument och spela live.
Bandnamnet är inte hugget i sten, men är ett av några förslag som vi har. Det kommer bestämmas ihop med den sångare/sångerska vi hittar tillsammans med en gemensam image och style vad gäller texter, scenkläder osv. Finns flertalet demolåtar men inget inspelat och offentligt, eftersom vi inte har någon sångare/sångerska. Vi har sökt sedan i februari 2019 men har fortfarande inte hittat den sista pusselbiten. De som varit på audition har antingen inte haft en röst som passar eller så har de själva inte velat fortsätta när vi varit intresserade av ett samarbete.

Medlemmarna som bandet består av just nu är; Trummor, Sång, Gitarr och Bas. Gitarristen har gjort mestadels av musiken och demos. Jag som skriver är basist och skriver framförallt texter, men dina åsikter är narturligtvis mer än välkomna! Vårt mål är att bli så bra som vi kan på eget material efter de medlemmar vi har och forma en Power Metal gengre som lyfter fram oss alla som individuella musiker. Det gäller även musikaliskt, har du låtförslag etc så försöker vi skapa något svinbra utifrån det. Meningen är att alla (de flesta) av oss kommer att sjunga backing vocals.

Länken på Spotify är från gitarristens förra band, bara för att ge ett hum om hur han skriver sina låtar.

Hur som helst, hoppas vi hörs!
Vi är öppna för förslag när det gäller rösttyp, ålder och kön så gör gärna av dig om du är nyfiken.
Åldrarna som vi 4 killar i bandet har ligger mellan 25-35 år.
Basisten har spelat i Ravaged, Sångaren i flera olika projekt och Trummisen i Goddess Cult. Gitarristen i Dragon Steel som sagt var (länkat nedan). (Alla band ovan är inte power metal, men det finns på spotify och ger ett hum om våran spelstil etc. Måste dock tillägga att vi alla 4 behärskar och älskar Power Metal också, även om våra senaste band inte riktigt var inom den gengren).

Ha det fint! Vi hörs!

Musik på Spotify

Northern Kingdom